Smarta prylar för en student

När jag var student var det inte så mycket som behövdes, pennor, papper och böcker. Idag ser studentlivet helt annorlunda ut. Främst har datorn blivit en naturlig del av det mest basala som krävs för att studierna ska bli kompletta.

Sedan finns det en massa andra prylar som underlättar och förgyller studentlivet. Några av dem tänkte jag tipsa om här.

1. En bärbar bluetooth-högtalare. Som student bor man ofta trångt, eventuellt kommer man också att flytta mellan olika orter under sina studier och då är det skönt att inte behöva ta med sig ett helt stereopaket. Dessutom ingår det ju en hel del festande i studentlivet och oavsett om det sker i en park eller spontant hos grannen så behövs musik. Idag kan du komma över en helt ok högtalare som funkar via bluetooth och som samtidigt inte kostar så mycket. Det är en bra investering.

2. Bodum Resemugg med vacuumfunktion. Jag utgår från att det fortfarande kan vara tröttsamt att gå på föreläsning efter föreläsning. Det är då man behöver koffein. Som student måste man också leva lite snålt och att spara in på kaffeutgifterna är ett sätt. Lägg istället pengarna på den här prylen. Den håller dessutom kaffet varmt i timmar eftersom den är vacuumförseglad. Den funkar i diskmaskinen och finns i olika storlekar. Du kan köpa den lite varstans, på Cervera till exempel.

3. Chromecast. Idag finns det väl ingen som är så särskilt intresserad av att titta på TV. Istället castar vi. Själv kom jag över min chromecast av en slump när jag skulle köpa mobil. Den ingick och skulle lätt kunna vara det bästa jag någonsin har ”fått på köpet”. Genom Chromecast kan du sedan streama dina favoritprogram på Youtube, Netflix, SVT med mera. När du har dina kompisar över kan de också göra det via sina mobiler. Och så har du en helkväll.

Basala men användbara prylar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =